Adana - Ağrı Uçak Bileti
Adana Şehir Rehberi

Yüksek kültürlü medeniyetlerin beşiği olmuş Adana ve çevresindeki bilinen tarih Kitvanza Krallığı ile başlıyor. Daha sonra Hititler’in hakim olduğu bölge Kue Krallığı, Asurlular, Klikya Krallığı, İranlılar, Makedonyalılar, Selokidler, Çukurova Korsanları ve Romalılar tarafından yurt edinilmiş. 1517’de Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgedeki hakimiyeti başlamış. Adana uçak bileti ile Osmanlı İmparatorluğu dahil pek çok medeniyete ev sahipliği yapan topraklarda keşfe çıkın.
Hititler’den kalan kitabelerde “Uru Adania” yani “Adana Bölgesi” olarak bahsedilen şehrin adının en az 3640 yıllık bir geçmişi olduğu sanılıyor. 1. Dünya Savaşı Dönemi’nde saldırılara uğrayan Adana ve çevresi, Ankara’da yapılan Türk – Fransız Barış Antlaşması’nın ardından işgalden kurtuldu. Adana’nın kurtuluşu Büyük Saat ile Ulu Camii arasına asılan büyük bir bayrakla kutlandı. Bayrak Adana’nın simgesi haline gelerek her yıl Kurtuluş Günü’nde yeniden asıldı. Adana uçak bileti ile özgürlüğü bayraklarla kutlayan bir halkı ziyaret edin.
Seyhan Nehri üstündeki Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan Taş Köprü, 16. yüzyılda yapılan Ulu Camii (Ramazanoğulları Camii), aynı anda 28 bin 500 kişinin ibadet edebildiği Sabancı Merkez Camii, Türkiye’nin en büyük parkı olan Adana Merkez Park, üzerinde tekne turu da yapabileceğiniz Seyhan Baraj Gölü, 32 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük saati olan Büyük Saat, geleneksel Anadolu kapalı çarşı örneği Tarihi Kazancılar Çarşısı, Adana’nın çevresindeki tarihi kalıntıların sergilendiği Adana Arkeoloji Müzesi, Almanlar yaptığı için “Alman Köprüsü” de denilen Varda Köprüsü, Roma ve Bizans kalıntılarının bulunduğu Anavarza Antik Kenti Adana yolcularına önerilen rotalardan…
Adana’ya ilk kez gidenlere tavsiye edilen; Adana Kebap, bol malzemesiyle doyurucu olan Adana Lahmacun, her yörenin farklı usüllerle yaptığı Analı Kızlı, tabağınızı tekrar tekrar doldurmalarını isteyeceğiniz Mumbar, adı üzerinde kırk kere sarılan Kırkkat, buzlu servisiyle ferahlatan Bici Bici, oturtmaya da benzeyen Sarı Burma, lohusa şerbeti olarak bilinen Kaynar, tadı kremaya benzeyen Misis Ayranı, meyan kökünden yapılan Aşlama, kat kat hamurun içine ceviz konularak yapılan Karakuş Adana lezzetlerini tatmak isteyenlere duyurulur.
Adana Havalimanı
Adana “Şakirpaşa” Havalimanı 1937 yılında açıldığında sadece yurtiçi uçuşlara açıktı. 1956 yılında uluslararası uçuşlar yapılmaya başlandı. Havalimanı şehir arası ulaşım otobüs, servis ve taksilerle sağlanıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Adana-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Adana-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Adana-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Adana-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Adana-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Adana-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?