Ağrı - Tekirdağ Uçak Bileti
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Tekirdağ Şehir Rehberi

Tekirdağ’ın tarihine dair ilk izler olan Alt Paleolitik Çağ’a ait kalıntılar Ballıtepe civarında bulundu. Şehrin doğusundaki Menekşe Çatağı’nda Kalkolitik Çağ’dan Helenistik Dönem’e kadar yerleşim yerlerine rastlandı. Tekirdağ’da da diğer illerimizde olduğu gibi benzer medeniyetlerin izleri var. Traklar, Makedon, Pers, Roma ve Bizans’ın kalıntıları bulunmaya devam ediyor. Tekirdağ uçak bileti ile imparatorluklara tanıklık eden bir şehre uçun.
1357’de I. Murat Osmanlı topraklarına kattığında Tekirdağ Edirne’ye bağlı bir sancaktı. I. Dünya Savaşı’ndan sonra Yunan işgaline uğrayan Tekirdağ, Kurtuluş Savaşı’ndan sonraysa Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katıldı. 15 Ekim 1923’te il ilan edildi. Tekirdağ uçak bileti sizi gittikçe gelişen bir şehre taşıyacak.
“Vatan Şairi”nin eşyalarının sergilendiği Namık Kemal Evi, şehrin tarihinde dolaşabileceğiniz Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Macar Prensi II. Frenc Rakoczi’nin yaşadığı evden müzeye dönüştürülen Rakoczi Müzesi, fetih sırasında ölen askerler anısına inşa edilen Tekirdağ Şehitler Abidesi, yamaç paraşütü yapanların uğrak noktası Uçmakdere Köyü, kendi etrafında 360 derece dönebilen Hora Feneri, rüzgar sörfçüleri arasında oldukça popüler olan Şarköy, kamp kurmak için ideal bir yer Kastro Plajı, Bizans Dönemi’nden kalma Çorlu Kalesi, yöresel mutfağıyla cazip Eriklice Köyü Tekirdağ yolcularına tavsiye edilen yerler arasında.
İrmikle yoğrulan ve acı sosuyla makbul Tekirdağ Köftesi, hava kabarcıklarıyla savaşı bitiren Cizleme, tahinli ve dondurmalı Hayrabolu Tatlısı, bildiğimiz mantıdan farklı Sini Mantısı, iç serinleten Hardaliye, teke ve oğlak etinden yapılan Burma Sucuk, yoğurtlu sosuyla şenlenen Damat Paçası, komşu illerde de pişen Kandilli Mantı, rakı severler için Tekirdağ Rakısı ile listeyi bitiriyoruz. Afiyet olsun!
Tekirdağ Çorlu Havalimanı
Çorlu ilçe merkezine 15 km uzaktaki Tekirdağ Çorlu Havalimanı’ndan sivil ve askeri kategoride uçuşlar yapılıyor. Şehirle Tekirdağ Çorlu Havalimanı arasındaki ulaşım problemi otobüs, servis ve taksilerle çözülmüş.
Tekirdağ Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Ağrı-Tekirdağ Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Ağrı-Tekirdağ uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Ağrı-Tekirdağ Uçak Bileti Alabilir miyim?
Ağrı-Tekirdağ uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Ağrı-Tekirdağ Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Ağrı-Tekirdağ Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?