Erivan - Adana Uçak Bileti
Erivan Şehir Rehberi

Ermenistan’ın başkenti olan Erivan’ın adının kökeni kent merkezi yanında yer alan Erebuni adlı Urartu Kalesi’nden gelir. Kale yapıldığı dönemlerde bu şehir Urartuların en önemli şehirlerinden biri idi. Bu kale günümüze kadar bozulmadan gelememiştir. Günümüzde sadece kalıntıları bulunmaktadır. Harabeler Erivan’ın on iki ilçesinden biri olan Erebuni ilçesinden yer alıyor.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Erivan şehrine Revan adı verilmiştir. O dönemlerde bölgede Revan Hanlığı adı verilen bir oluşum da meydana gelmiştir. Farsça köken olarak Revan yürüyen anlamına gelmektedir. Erivan şehri Hrazdan Nehri geçitlerinin üzerine kurulmuş olan bir şehirdir. Çok uzun bir geçmişe sahip olan bu şehir aynı zamanda kültürel bir çeşitliliğe de sahiptir. Uzun geçmişinin izlerini taşıyan yapıları görülmeye değerdir. Gezginleri gezi planlarını yapabilmek için ucuz Erivan uçak bileti araştırmaları yapmaktadır. Ancak Türkiye’den Ermenistan’a doğrudan giden bir uçak bulunmamaktadır. Bu nedenle aktarmalı bir şekilde ya da otobüs kullanılarak ulaşım sağlanabilmektedir.
Erivan Genel Bilgiler
Erivan şehri Ermenistan’ın en büyük şehridir. 1918 yılından itibaren de başkenti olmuştur. Erivan, Ermenistan’ın on ikinci başkenti olmuştur. Erivan şehri ülkenin batısında yer almaktadır. M.Ö. 782 yılında kurulmuştur. Ağrı Dağı ovasının en doğusunda bulunur, Hrazdan Nehri’nin geçitlerinin üzerine kurulmuştur. Savaş, talan ve yangın gibi doğal afetlerle dolu 2500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Erivan şehri geçirdikleri ile kültürel, sanatsal ve endüstriyel olarak Ermenistan’ın merkezi konumuna gelmiştir. Ermenistan ekonomisinin gelişmesi ile birlikte Erivan hızlı bir şekilde değişim göstermiştir. 2000’li yıllardan itibaren şehrin dört bir köşesinde yenilikler yapılmıştır. Yeni binalar inşa edilmiş ve yeni altyapılar kazandırılmıştır. Erivan kenti böylece hızlı bir şekilde batılılaşmıştır. Bu sayede 70 yıl boyunca süren Sovyet idaresinin izlerini de silmiştir.
Türkiye ve Ermenistan uzun süreli bir diplomatik kriz içerisinde olmuştur. Bu nedenle hava sahaları bu ülke arasında kapalıdır. Erivan'a sadece Ağrı üzerinden kalkan otobüsler ile birlikte gidebilmek mümkün olacaktır. Bu nedenle Erivan uçak bileti aramakta olanlar bu noktada hayal kırıklığı ile karşılaşacaktır.
Erivan şehri dağlarla sarılı bir düzlüktedir. Deniden uzaklığı ve etkileri nedeni ile karasal bir iklim hakimdir. Erivan'ın her yerinde kış ayları çok ağır bir şekilde geçmektedir. Yaz ayları da oldukça sıcak geçmektedir. Kış mevsimi çok sert geçtiğinden bu dönemlerde ziyaret edilmesi önerilmemektedir. Sonbahar ve ilkbahar ayları Erivan şehrini doyasıya gezebilmek ve şehrin atmosferini anlayabilmek için uygun olmaktadır.
Erivan Tarihi Bilgileri
Erivan şehrinin bulunduğu konum zamanında Urartu, Sasani, Arap Hilafeti, Saciler, Şeddadiler, Selçuklular, İldenizler, İlhaniler, Timur, Karakoyunlu gibi devletlerin sınırları içerisinde bulunmuştur. Şehir sosyoekonomik olarak gelişimini Çukur-seed Beylerbeyliği ve Erivan Hanlığı dönemlerinde kazanmıştır. Erivan şehrinin Erebuni ilçesinde yapılan kazı çalışmaları sonucunda Urartular dönemine ait olan kalenin bulunması ile birlikte şehrin tarihi o dönemle ilişkilendirilmiştir. Erebuni Kalesi o dönemlerde askeri savunma amacı ile inşa edilmiştir. Yapılan çalışmalarda kalenin etrafında herhangi bir şehir altyapısı bulunmamıştır.
Erivan şehri 2500 yıllık büyük bir tarihi geçmişe sahiptir. 1.Dünya Savaşı’ndan itibaren kısa ömürlü bir şekilde Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti’nin başkenti oldu. 20.yüzyılda Ermenistan Sovyetlerden biri olmuştur. Bu zaman zarfı içerisinde Erivan hızlı bir şekilde gelişim göstermiştir. İlk zamanlar bir köy olan bu şehir 50 yıl sonra gelişim göstermiş, nüfusunu da genişletmiştir. Tüm bu gelişimler sonrasında bu şehir Ermenistan’ın her açıdan merkezi olmuştur. Erivan uçak bileti fiyatları araştırmakta olanlar Türkiye ile Ermenistan arasında direkt bir uçuş bulunmamaktadır. Kişilerin gidebilmeleri için aktarmalı bilet seçeneklerini tercih etmeleri ya da otobüs kullanmaları gerekecektir.
Erivan Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Adana Şehir Rehberi

Yüksek kültürlü medeniyetlerin beşiği olmuş Adana ve çevresindeki bilinen tarih Kitvanza Krallığı ile başlıyor. Daha sonra Hititler’in hakim olduğu bölge Kue Krallığı, Asurlular, Klikya Krallığı, İranlılar, Makedonyalılar, Selokidler, Çukurova Korsanları ve Romalılar tarafından yurt edinilmiş. 1517’de Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgedeki hakimiyeti başlamış. Adana uçak bileti ile Osmanlı İmparatorluğu dahil pek çok medeniyete ev sahipliği yapan topraklarda keşfe çıkın.
Hititler’den kalan kitabelerde “Uru Adania” yani “Adana Bölgesi” olarak bahsedilen şehrin adının en az 3640 yıllık bir geçmişi olduğu sanılıyor. 1. Dünya Savaşı Dönemi’nde saldırılara uğrayan Adana ve çevresi, Ankara’da yapılan Türk – Fransız Barış Antlaşması’nın ardından işgalden kurtuldu. Adana’nın kurtuluşu Büyük Saat ile Ulu Camii arasına asılan büyük bir bayrakla kutlandı. Bayrak Adana’nın simgesi haline gelerek her yıl Kurtuluş Günü’nde yeniden asıldı. Adana uçak bileti ile özgürlüğü bayraklarla kutlayan bir halkı ziyaret edin.
Seyhan Nehri üstündeki Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan Taş Köprü, 16. yüzyılda yapılan Ulu Camii (Ramazanoğulları Camii), aynı anda 28 bin 500 kişinin ibadet edebildiği Sabancı Merkez Camii, Türkiye’nin en büyük parkı olan Adana Merkez Park, üzerinde tekne turu da yapabileceğiniz Seyhan Baraj Gölü, 32 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük saati olan Büyük Saat, geleneksel Anadolu kapalı çarşı örneği Tarihi Kazancılar Çarşısı, Adana’nın çevresindeki tarihi kalıntıların sergilendiği Adana Arkeoloji Müzesi, Almanlar yaptığı için “Alman Köprüsü” de denilen Varda Köprüsü, Roma ve Bizans kalıntılarının bulunduğu Anavarza Antik Kenti Adana yolcularına önerilen rotalardan…
Adana’ya ilk kez gidenlere tavsiye edilen; Adana Kebap, bol malzemesiyle doyurucu olan Adana Lahmacun, her yörenin farklı usüllerle yaptığı Analı Kızlı, tabağınızı tekrar tekrar doldurmalarını isteyeceğiniz Mumbar, adı üzerinde kırk kere sarılan Kırkkat, buzlu servisiyle ferahlatan Bici Bici, oturtmaya da benzeyen Sarı Burma, lohusa şerbeti olarak bilinen Kaynar, tadı kremaya benzeyen Misis Ayranı, meyan kökünden yapılan Aşlama, kat kat hamurun içine ceviz konularak yapılan Karakuş Adana lezzetlerini tatmak isteyenlere duyurulur.
Adana Havalimanı
Adana “Şakirpaşa” Havalimanı 1937 yılında açıldığında sadece yurtiçi uçuşlara açıktı. 1956 yılında uluslararası uçuşlar yapılmaya başlandı. Havalimanı şehir arası ulaşım otobüs, servis ve taksilerle sağlanıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Erivan-Adana Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Erivan-Adana uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Erivan-Adana Uçak Bileti Alabilir miyim?
Erivan-Adana uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Erivan-Adana Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Erivan-Adana Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?