Gaziantep - Kütahya Uçak Bileti
Gaziantep Şehir Rehberi

Gaziantep’te Paleolitik Çağ’dan beri yerleşim olduğu Dülük Antik Kenti’nde yapılan kazılarla ispatlanmış. Bölgenin daha sonra Hititler, Asurlar, Persler, Makedonyalılar, Komagene gibi medeniyetlere ev sahipliği yaptığı biliniyor. Malazgirt Savaşı’ndan sonra Selçuklular’ın hakimiyeti altına giren toprakların bir sonraki sahipleri ise Dulkadiroğulları ve Memlüklüler olmuş. Yavuz Sultan Selim’in fethiyle de uzun sürecek Osmanlı macerası başlamış. Gaziantep uçak biletiniz sizi İpek Yolu üzerindeki bu nadide kente taşıyacak.
Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarına denk gelen 1. Dünya Savaşı sonrasında İngiliz ve Fransızlar’ın işgal ettiği şehir, 1920 yılında başlayan ayaklanma ve savunmalarla bu işgalden kurtulmuş. Yaptıkları bu kahramanca mücadele için şehre “Gazi” ünvanı verilmiş. Ayrıca Gaziantep Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu yer olarak da haklı bir gurur taşıyor. Gaziantep uçak biletiniz milli mücadele ruhunu yaşayan bu kentte anlam kazansın.
Avlularında kendisine ait bir yaşam saklayan Tarihi Antep Evleri’ni, 500 yıllık bakırcılık geleneğini yaşatmayı sürdüren Bakırcılar Çarşısı’nı, Bedesten geleneğini sürdüren üç Bedesten’i (Zincirli Bedesten, Hüseyin Paşa Bedesteni ve Kemikli Bedesten), yedi tepe üstüne kurulan Belkıs – Zeugma Antik Kenti’ni, Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi’ni, şehre 25 metre yukarıdan bakan Gaziantep Kalesi’ni, doğunun en büyük taş ocağı ve heykel atölyesi Yesemek Açık Hava Müzesi’ni, şehrin tarihine ışık tutan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ni, kendine tarihi bir Antep evini mesken tutan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni gezmeyi unutmayın.
“Gaziantep” denince ilk akla gelen şey olan baklavayı, kebap diyarı Gaziantep’in Simit Kebabı’nı, keşkeğe benzetilen Hedik’i, sade ya da etlisi de olan Firik Pilavı’nı, kuru semizotundan yapılan Pirpirim Aşı’nı, yemekten önce gelen Lebeniye Çorbası’nı, anlamı “güzel yemek” olan Alanazik’i, yemek olarak da yenen Şekerli Pide’yi, kahvaltıda yenilen Muhammara’yı, Sarımsak Kebabı’nı, damak çatlatan Katmer’i, sadece baharda yiyebileceğiniz Çağla Aşı’nı, Yeni Dünya Kebabı’nı, sıcak yaz günlerinin bir numaralı içeceği Haytalya’yı, Gaziantep’in mercimek köftesi Malhıtalı Köfte’yi ve bir başka kebap Cartlak Kebabı’nı ikram ediyorlarsa sakın “hayır” demeyin!
Gaziantep Havalimanı
Gaziantep Havalimanı, 1976 yılından beri açık olmasına rağmen uluslararası uçuşlar 1993 yılında başlamış. Havalimanından şehre ulaşım için otobüs, servis veya taksileri kullanabilirsiniz. Araç kiralama hizmetleri kendi arabasını kullanmak isteyenlerin emrinde.
Gaziantep Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Kütahya Şehir Rehberi

Kütahya'nın antik çağlardaki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti idi. Şehre ilk yerleşen Frigler’in ardından Kimmeler bölgeye gelerek toprakları ele geçirdi. Lidya Kralı Alyattes’in önderliğinde Lidyalılar kenti fethetti. Persler, Makedonlar ve Romalılar daha sonra bölgenin sahibi oldu. 1078’de Anadolu Selçuklular’ı bölgeyi Türk topraklarına kattı. Kütahya uçak bileti sizi tarihle birlikte gelişen bir şehre uçuracak.
Osmanlı Dönemi’nde Sancak Merkezi olan Kütahya, Fatih Sultan Mehmet zamanında Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi oldu. Osmanlı Dönemi çeşitli isyan ve ayaklanmalara sahne olan Kütahya, 1921’de Yunan Ordusu’nun işgaline uğradı. Şehir 1922’ye kadar işgal altında kaldı. 1923’te ise vilayet haline geldi. Geleneklerini sürdürmeye devam eden ve porselenleriyle ünlü şehre Kütahya uçak bileti yardımıyla ulaşabileceksiniz.
Dünya üzerinde sadece Kütahya’da bulunan ağaçlarıyla Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı, “ikinci Efes” olarak tanımlanan Aizanoi Antik Kenti, bir zamanlar Frigyalılar’ın yaşadığı Frig Vadisi, surlarını 5. yüzyılda Bizanslılar’ın inşa ettiği ve çeşitli dönemlerde ekler yapılan Kütahya Kalesi, Mevlevi Kültürü için büyük önemi olan Dönenler Mevlevihanesi, Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah ve fotoğrafların sergilendiği Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hayatını kaybeden askerler için inşa edilen Dumlupınar Şehitliği, dış yüzü seramikle kaplı Kütahya Çinili Camii, 14. yüzyıldan günümüze dek yapılan çini eserlerden örnekler görebileceğiniz Kütahya Çini Müzesi, çeşitli uygarlıkların eserlerini görebileceğiniz Kütahya Arkeoloji Müzesi’ni gezerek şehri yakından tanıyın.
Vücudu hastalıklardan koruduğu söylenen Kızılcık Tarhanası, kalabalık malzemesiyle Sıkıcık Çorbası, bir tür mantı Cimcik, bildiğinizden daha lezzetli Haşhaşlı Gözleme, demir bakımından zengin Ispanaklı Şibit, bol yoğurtla yenilen İlibada Dolması, kuzu etiyle makbul Kütahya Usulü Güveç, küp içinde pişen Kütahya Küp Eti, erik kurusuyla yapılan Hekmane Erik Hoşafı, hem doyurucu hem de leziz Dövmeç, yeşil mercimekli Tosunum Böreği, mercimekli ya da kıymalı Kütahya Sini Mantısı, yapması kolay Yufka Tatlısı, hafif bir tatlı arayanlaraysa Sütlü İncir Tatlısı lezzetli gelecek.
Kütahya Zafer Havalimanı
Kütahya Zafer Havalimanı, Türkiye’nin 4. büyük havalimanı ve havalimanından ululararası uçuşlar da yapılıyor. Otobüs, servis ve taksilerle şehre ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Kütahya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Gaziantep-Kütahya Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Gaziantep-Kütahya uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Gaziantep-Kütahya Uçak Bileti Alabilir miyim?
Gaziantep-Kütahya uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Gaziantep-Kütahya Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Gaziantep-Kütahya Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?