Gaziantep - Sinop Uçak Bileti
Gaziantep Şehir Rehberi

Gaziantep’te Paleolitik Çağ’dan beri yerleşim olduğu Dülük Antik Kenti’nde yapılan kazılarla ispatlanmış. Bölgenin daha sonra Hititler, Asurlar, Persler, Makedonyalılar, Komagene gibi medeniyetlere ev sahipliği yaptığı biliniyor. Malazgirt Savaşı’ndan sonra Selçuklular’ın hakimiyeti altına giren toprakların bir sonraki sahipleri ise Dulkadiroğulları ve Memlüklüler olmuş. Yavuz Sultan Selim’in fethiyle de uzun sürecek Osmanlı macerası başlamış. Gaziantep uçak biletiniz sizi İpek Yolu üzerindeki bu nadide kente taşıyacak.
Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarına denk gelen 1. Dünya Savaşı sonrasında İngiliz ve Fransızlar’ın işgal ettiği şehir, 1920 yılında başlayan ayaklanma ve savunmalarla bu işgalden kurtulmuş. Yaptıkları bu kahramanca mücadele için şehre “Gazi” ünvanı verilmiş. Ayrıca Gaziantep Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu yer olarak da haklı bir gurur taşıyor. Gaziantep uçak biletiniz milli mücadele ruhunu yaşayan bu kentte anlam kazansın.
Avlularında kendisine ait bir yaşam saklayan Tarihi Antep Evleri’ni, 500 yıllık bakırcılık geleneğini yaşatmayı sürdüren Bakırcılar Çarşısı’nı, Bedesten geleneğini sürdüren üç Bedesten’i (Zincirli Bedesten, Hüseyin Paşa Bedesteni ve Kemikli Bedesten), yedi tepe üstüne kurulan Belkıs – Zeugma Antik Kenti’ni, Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi’ni, şehre 25 metre yukarıdan bakan Gaziantep Kalesi’ni, doğunun en büyük taş ocağı ve heykel atölyesi Yesemek Açık Hava Müzesi’ni, şehrin tarihine ışık tutan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ni, kendine tarihi bir Antep evini mesken tutan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni gezmeyi unutmayın.
“Gaziantep” denince ilk akla gelen şey olan baklavayı, kebap diyarı Gaziantep’in Simit Kebabı’nı, keşkeğe benzetilen Hedik’i, sade ya da etlisi de olan Firik Pilavı’nı, kuru semizotundan yapılan Pirpirim Aşı’nı, yemekten önce gelen Lebeniye Çorbası’nı, anlamı “güzel yemek” olan Alanazik’i, yemek olarak da yenen Şekerli Pide’yi, kahvaltıda yenilen Muhammara’yı, Sarımsak Kebabı’nı, damak çatlatan Katmer’i, sadece baharda yiyebileceğiniz Çağla Aşı’nı, Yeni Dünya Kebabı’nı, sıcak yaz günlerinin bir numaralı içeceği Haytalya’yı, Gaziantep’in mercimek köftesi Malhıtalı Köfte’yi ve bir başka kebap Cartlak Kebabı’nı ikram ediyorlarsa sakın “hayır” demeyin!
Gaziantep Havalimanı
Gaziantep Havalimanı, 1976 yılından beri açık olmasına rağmen uluslararası uçuşlar 1993 yılında başlamış. Havalimanından şehre ulaşım için otobüs, servis veya taksileri kullanabilirsiniz. Araç kiralama hizmetleri kendi arabasını kullanmak isteyenlerin emrinde.
Gaziantep Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Gaziantep-Sinop Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Gaziantep-Sinop uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Gaziantep-Sinop Uçak Bileti Alabilir miyim?
Gaziantep-Sinop uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Gaziantep-Sinop Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Gaziantep-Sinop Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?