Hatay - Şanlıurfa Uçak Bileti
Hatay Şehir Rehberi

Türkiye’nin en eski yerleşim yeri olan Hatay’da yapılan arkeolojik çalışmalarda milattan önce 100.000 ile 40.000’li yıllara dayanan bulgulara ulaşıldı. Bölge, Tunç Çağı’ndan itibaren Akat Beyliği’nin ve daha sonra Yamhad Krallığı’nın sınırları arasında kaldı. Milattan önce 17. yüzyıldan sonra Hititler’in ve milattan önce 1490 yılında Mısır’ın hakimiyet alanı içindeydi. Urartular, Asurlular ve Persler bu topraklara hükmeden güçler arasında. Hatay uçak bileti ile Türkiye’nin en eski yerleşim bölgesine yol alın.
Yavuz Sultan Selim’in 1516’da bölgeyi fethetmesiyle Hatay’da Osmanlı Dönemi başladı. İmparatorluğu’n hakimiyeti 1918’e kadar sürdü. 1938 yılında Hatay Meclisi Hatay Cumhuriyeti’ni ilan etti. Bu Cumhuriyet, 29 Haziran 1939’da Hatay Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir vilayet olana kadar devam etti. 2012 yılında çıkarılan kanunla Hatay büyükşehir belediyesi oldu. Hatay uçak bileti sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olmayı tercih eden şehre adım atın.
Hikayelere konu olan Habib-i Neccar Camii, Hristiyanlığın ilk mabetlerinden ve hac mekânı olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi, kaya kabartması Haron – Cehennem Kayıkçısı, Hacıkürüş deresine bakan yamaçlarındaki bazı bölümleri ayakta kalan Antakya Surları, zengin mozaik koleksiyonuyla ilgi çeken Hatay Arkeoloji Müzesi, 1852’de padişahın izniyle yapılan Katolik Kilisesi, ibadetlere halen açık olan Antakya Havrası, Mimar Sinan’ın 1574’te yaptığı Sokullu Külliyesi, mimarisi hemen göze çarpan Ortodoks Kilisesi, doğal güzellik Harbiye, Antakya Kalesi, Payas Kalesi, Sarıseki Kalesi, Darb-ı Sak Kalesi, Bakras Kalesi, Koz Kalesi, Kurt Kalesi, Şıvlan Kalesi, İmma Kalesi, Mancınık Kalesi ve Cin Kulesi rotasını Hatay’a doğru çizenleri bekliyor.
Çıtır çıtır kızartılan Oruk, acısızını bulmakta zorlanacağınız İskenderun Döneri, Hatay sofralarının baş tacı Humus, zengin maydanoz katkısıyla Fellah Köftesi, bayat ekmek içinden yapılan Muhammara, Suriyeliler ile Araplar arasında çekişme konusu olan Mütebbel, zengin malzeme listesiyle Şişperek Çorbası, ana yemek olma potansiyeliyle Hettüş Salatası, baharatı bol tutulan Biberli Ekmek, bayramlarda dağıtılan Kömbe, etini seçme işi size kalan Kağıt Kebabı, aç doyuran Zahter Salatası, ıspanakla barışmak için ideal lezzet Ispanaklı Borani, bir çok lezzete malzeme olan Sürk’ü yedikten sonra Hatay Mutfağı’nın en sevileni Künefe ile kapanışı yapmanızı öneririz.
Hatay Havalimanı
Uluslararası Hudut Kapısı olan Hatay Havalimanı 2007’den beri açık… Çevre ile ulaşım servisler yardımıyla yapılıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Şanlıurfa Şehir Rehberi

Urfa ve civarında Cilalı Taş Devri’nden beri yerleşim vardı. Dünyanın bilinen en eski mabeti Göbeklitepe Höyüğü bunun kanıtı. Kutsal kitaplarda İbrahim Peygamber’in doğum yeri olarak kabul edilen şehirde bunun anısına bir camii de yapıldı. Eyüp Peygamber’in de doğum yeri olarak Urfa gösterilir. Balıklıgöl’ün kuzeyinde yapılan keşifte Neolitik Dönem’e tarihlenen kalıntılara rastlandı. Urfa tarihine baktığımızda Ebla, Akkad, Babil, Hitit, Hurri-Mitanni, Arami, Asur, Pers, Makedon, Roma ve Bizans’tan izler görürüz. Şanlıurfa uçak bileti cebinize girdikten sonra şehrin tarihini araştırmaya girişin.
1094 senesi Urfa’nın Büyük Selçuklu hakimiyeti altına girdiği yıl oldu. Eyyubiler, Memluklular, Karakoyunlular, Timurlular Devleti, Akkoyunlular, Safeviler’in ardından 1516 yılında Yavuz Sultan Selim’in önderliğinde Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı. Urfa daha sonra Rakka Eyaleti sınırları içindeyken 1876’da Halep’e bağlandı. 1916’da bağımsız bir sancak olarak kabul edildi. I. Dünya Savaşı yıllarında önce İngilizler’in daha sonra Fransızlar’ın işgaline uğrayan şehir 1920’de kurtarıldı. Şanlıurfa uçak biletinizi alırken şehrin kültürünü de araştırın.
İbrahim Peygamber’in doğduğu mağara, efsanelere konu olan Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in doğduğu mağaranın yanındaki Mevlid-i Halil Camii, Hz. Eyüp’ün sabır makamı, tarihi Harran Evleri, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne önerdiği Göbeklitepe, Roma Devri’nden kaldığı düşünülen Şuayb Şehri, saklı cennet Halfeti, eskiden kilise olan Selahaddin Eyyubi Camii, tamamlanması uzun yıllar süren Hasan Padişah Camii, çeşitli bilimleri inceleyen akadamisyenlerin öğretmenlik yaptığı Dünyanın İlk Üniversitesi, büyük oranda ayakta kalan Harran Kalesi, Bazda Mağaraları, Şeyh Yahya Hayat El-Harrani Türbesi, eskiden kilise olan Fırfırlı Camii’yi görmek için geç kalmadan biletinizi alın!
Ana malzemesi patlıcanla Söğürme, alışkanlık yaratan Şıllık Tatlısı, sıcak sıcak yemesi makbul Ağzı Açık, çiğ böreğe de benzetilen Semsek, yaz aylarında popülerliği artan Lebeni, bakliyatı bol Şehriyeli Nohutlu Bulgur Pilavı, her mevsim favori Ciğer Kebabı, kuzu eti ile nohutun buluşması Boranı, içine buz da konulan Bostana, bulgurla şekil verilen Aya Köftesi, malzemesi bol Yuvalak, özel günlerin yemeği Sini Taraklığı, Urfa’da yumurtalısı da yapılan Çif Köfte için midenizde yer açın.
Şanlıurfa Gap Havalimanı
Şanlıurfa Gap Havalimanı’nın şehre uzaklığı 35 km. Türkiye’nin en uzun havalimanı pistine sahip olan Şanlıurfa Gap Havalimanı’ndan uluslararası uçuşlar da yapılıyor. Havalimanından ayrılmak ve şehre ulaşmak için otobüs, servis, taksi ve araç kiralamadan yararlanabilirsiniz.
Şanlıurfa Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Hatay-Şanlıurfa Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Hatay-Şanlıurfa uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Hatay-Şanlıurfa Uçak Bileti Alabilir miyim?
Hatay-Şanlıurfa uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Hatay-Şanlıurfa Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Hatay-Şanlıurfa Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?