İstanbul - Konya Uçak Bileti
En Ucuz İstanbul - Konya Uçak Bileti


İstanbul Şehir Rehberi

Dünya üstündeki en eski şehirlerinden biri olma özelliği taşıyan İstanbul; sırasıyla Roma İmparatorluğu’na, Bizans İmparatorluğu’na ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik etmiş. Ayrıca 1517 yılında Hilafetin Osmanlı İmparatorluğu’na geçmesiyle İslam Dünyası’nın da merkezi olmuş. Hilafet 1924’te kaldırılana kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun dolayısıyla İstanbul’un İslam Dünyası üzerindeki gücü korunmuş. İstanbul uçak bileti alarak bu kadim kenti gezinin.
Ucuza İstanbul uçak bileti alırken kentin isimler mazisini de benimseyin. İstanbul üzerindeki medeniyetler değiştikçe, bu medeniyetlerin İstanbul’a yakıştırdığı isimler de değişmiş. Bu isimler sırasıyla; Byzantion, Augusta Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis, Konstantiniyye, İslambol ve son olarak İstanbul’dur. Bu isimler içinde en çok benimsenen ve yaygın olanı ise İstanbul adıdır.
Günümüze kalan en eski ve geniş saray olan Topkapı Sarayı’na ayrı bir paragraf açmak gerekir. Bulunduğu yerden Boğaziçi’ni, Haliç’i ve Marmara Denizi’ni görebilen Topkapı Sarayı, saraydan çok küçük bir şehri andırır. 500 yılı aşkın bir süre kullanılan saray, Cumhuriyet Dönemi’nde restorasyonu yapılarak müze haline getirildi. Saray, her gün geziye açık.
Kız Kulesi, Sultanahmet Meydanı, İstiklal Caddesi, Beyazıt Meydanı, Anadolu Hisarı, Rumeli Hisarı, Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Yıldız Korusu, Ortaköy, Emirgan uğranılması gereken noktalardan… Şehri tepeden görmek içinse en ideali Galata Kulesi. Galata Kulesi de şehrin eski yüzünün bir parçası. 528 yılında yapılan kuleden İstanbul şehri panoramik bir şekilde izlenebiliyor.
Sultanahmet’e uğrayınca Sultahmet Köftesi’ni, İstiklal Caddesi’nde ıslak hamburgeri, Ortaköy’de kumpiri, Yıldız Korusu’nda sıcak bir çayı, Galata Kulesi civarındaysanız soğuk bir limonatayı, Emirgan sahilindeyse tatlı yemeyi deneyimleyin.
Uygun Fiyatlı İstanbul Uçak Bileti
İstanbul uçak bileti alırken hangi havalimanını kullandığınıza dikkat etmelisiniz. Çünkü şehrin hem Avrupa yakasında hem de Asya yakasında birer havalimanı var. Atatürk Havalimanı sizi Avrupa Yakası’nda karşılarken, Sabiha Gökçen Havalimanı Asya Yakası’na gelenleri selamlıyor. 3. havalimanınsa 2018’de açılması bekleniyor
Atatürk Havalimanı
Bakırköy’de şehrin içinde bulunan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara açık. TAV Passport Kart sahipleri havalimanının sunduğu özel olanaklardan faydalanabiliyor. Diğer bir ayrıcalıklı olanak olan “pirimeclass” CIP Servis ise özel asistanlı karşılama – uğurlama hizmeti.
Sabiha Gökçen Havalimanı
2001 yılında açılan Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik sınırları içinde konumlanmış. Sabiha Gökçen Havalimanı engelliler için özel hizmetler sunuyor.
İstanbul Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Konya Şehir Rehberi

Konya'da yerleşim Prehistorik çağda başladı. Konya’nın merkezindeki Alaeddin Tepesi’nde yapılan kazılarda Prehistorik Çağ, Neolitik Çağ ve Kalkolitik Çağ ile Erken Bronz Çağları’na ait bulgulara rastlandı. Ayrıca Harmancık Mahallesi’nde yer alan Karahöyük ve Konya Ovası üzerinde; en eski ve en gelişmiş Neolitik Devri yerleşim yeri olan Çatalhöyük bulundu. Konya uçak biletinizle Anadolu’yu yakından tanıyın.
Osmanlı İmparatorluğu sınırları içine girene kadar pek çok medeniyete sahne olan Konya’da Roma, Selçuklu ve Karamanoğulları izlerine rastlamak mümkün. Savaşlar sonunda zorunlu göçe zorlanan Müslümanlar tarıma elverişli toprakları nedeniyle Konya’ya yerleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra 1987 yılında çıkan kanunla Konya büyükşehir oldu. Konya uçak bileti sizi Konya tarihinde de yolculuğa çıkaracak.
Hoşgörü felsefesi ile günümüzde de önemini koruyan Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin aynı zamanda türbesi de olan Mevlana Müzesi, Selçuklu Dönemi’nin miraslarından Karatay Medresesi, İlk Çağ yerleşim bölgelerinden günümüzde mesire yeri olarak kullanılan Alaeddin Tepesi, Selçuklu veziri Vezir Sahip Ata Fahreddin Ali’nin inşa ettirdiği İnce Minareli Medrese, 6000 yıllık bir geçmişe sahip Sille Köyü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Çatalhöyük, Türk barok tarzıyla 16. yüzyılda yaptırılan Aziziye Camii, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin dostu ve hocası olarak tanınan Şems-i Tebrizi’nin Türbesi, milattan önce 1. yüzyıla tarihlenen Kilistra Antik Kenti, manzarasına doyamayacağınız Yerköprü Şelalesi, Konyalılar’ın serinlemek için gittiği Meram Bağları, ülkenin tuz ihtiyacını büyük ölçüde gideren Tuz Gölü ile Konya gezi programımızı bitiriyoruz.
Özel günlerin yemeği Bamya Çorbası, kuzu etiyle ziyafet sunan Çebiç, el açması yufkayla makbul Su Böreği, Konya’da yapılanının tadının bir başka olduğu söylenen Etli Ekmek, zahmetine değen Fırın Kebabı, iki sac arasında pişen Sacarası, çayın yanında Mevlana Böreği, tavuğun en leziz hali Arabaşı Çorbası, Konya’da da güzel yapılan Höşmerim Tatlısı, bayat ekmekleri lezzete dönüştüren Papara, Konya Mutfağı’nda da karşımıza çıkan Tirit’le Konya Mutfağı’nı kısaca tanımış oluyoruz. Bu lezzetlerle tanışmayı ihmal etmeyin. Afiyet olsun!
Konya Havalimanı
Uluslararası uçuşların sivil ve askeri kategoride gerçekleştiği Konya Havalimanı’na ulaşmak için araba kiralayabilir, otobüs ve taksilerden de yararlanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
İstanbul-Konya Uçak Bileti Nasıl Alınır?
İstanbul-Konya uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle İstanbul-Konya Uçak Bileti Alabilir miyim?
İstanbul-Konya uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan İstanbul-Konya Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
İstanbul-Konya Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?