Kastamonu - Diyarbakır Uçak Bileti
Kastamonu Şehir Rehberi

Bilinen geçmişi Hititler’le başlayan Kastamonu’yu Frigya ve Lidya Krallıkları da yönetti. Milattan önce 4. yüzyılda Persler’in eline geçen şehri Anadolu’ya hükmeden Büyük İskender kazandı. Makedonlar’dan sonra Pontus ve Roma İmparatorluğu kentin sahibi oldu. Roma İmparatorluğu’nun bölünmesinin ardından Bizanslılar Kastamonu’yu ele geçirdi. Kastamonu uçak bileti ile Anadolu’ya hükmeden medeniyetlerle tanışın.
Şehrin adının “Kastra Komneni” yani “Komnnenlerin Kalesi”nden geldiği söylenir. Türkmenler’in bölgeye gelmesiyle bu isim “Kastamoni” ve “Kastamonu” olarak telavuz edildi. İç Anadolu’daki Moğollarla mücadele edemeyen birçok Türk boyu Kastamonu ve çevresine yerleşti. Şehir Fatih Sultan Mehmet’in 1460 senesinde Candaroğulları Beyliği’ni yenmesiyle Osmanlı topraklarına katıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Kastamonu üzerinden geçen İstiklal Yolu denilen yolla Ankara’ya giyecek, para, cephane ve silah taşındı. Kastamonu uçak biletiyle Kurtuluş Savaşı’nda cepheye en çok askeren gönderen ilimizi keşfedin.
110 metrelik bir tepenin üstüne kurulan Kastamonu Kalesi, Kastamonu’daki en eski kaya mezar Evkaya Mezarları, hakkında rivayetler anlatılan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Külliyesi, Kastamonu Osmanlı İmpatorluğu topraklarına katıldıktan sonra inşa edilen ilk anıtsal yapı Nasurullah Camii ve Şadırvanı, 13 metrelik boyuyla hemen dikkat çeken Saat Kulesi, dört katında çeşitli eserler sergilenen Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, 50 binin üzerinde eser görebileceğiniz Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Zımbıllı Tepe Höyüğü adıyla da anılan Pompeiopolis Antik Kenti, günümüzde daha çok otel olarak kullanılan Kastamonu Konakları, benzersiz bitki çeşitliliğiyle Küre Dağı Milli Parkı, kış sporları için kullanılan tesisleriyle Ilgaz Dağı Milli Parkı, güzelliğiyle büyüleyen Gideros Koyu sizin için hazır.
Etli Ekmek, Banduma, Mıklama, Paça, Ala Pilav, Ekşili Pilav, Çekme Helva, Simit Tiridi, Kuyu Kebabı, Oğmaç Çorbası, Köle Hamuru, Cırık Tatlısı ve Üryani Eriği Hoşafı’nı denemeden evinize dönmeyin.
Kastamonu Havalimanı
2013’de açılan Kastamonu Havalimanı şehir merkezinin 13 km güneydoğusunda bulunuyor. Yalnızca iç hatlara açık olan havalimanına ulaşmak için otobüs ve taksiler emirlerinizi bekliyor.
Kastamonu Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Kastamonu-Diyarbakır Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Kastamonu-Diyarbakır uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Kastamonu-Diyarbakır Uçak Bileti Alabilir miyim?
Kastamonu-Diyarbakır uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Kastamonu-Diyarbakır Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Kastamonu-Diyarbakır Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?